Državna revizorska institucija

Ocena korisnika: / 6
LošeNajbolje 

Još 124 prijave za kršenje zakona

Još 124 prijave za kršenje zakona

 

BEOGRAD, 18. februara 2012. (Beta) - Državna revizorska institucija (DRI) objavila je da je podnela sudovima još 124 prijave zbog kršenja zakona, na osnovu revizija izveštaja za 2010. godinu.

Kako je objavljeno na sajtu DRI (www.dri.rs), podnet je 101 zahtev za pokretanje prekršajnih postupaka protiv 143 osobe i 23 prijave za privredni prestup protiv 38 osoba.Prijave zbog kršenja zakona podnete su 10. i 13. februara protiv odgovornih u ministarstvima, lokalnim samoupravama, javnim preduzećima, Nacionalnoj službi za zapošljavanje i Fondu za razvoj, navela je DRI.

U saopštenju se ne navode imena odgovornih protiv kojih su podnete prijave, ali se dodaje da je reč o ministrima, državnim sekretarima, pomoćnicima, ministara, sekretarima ministarstava, direktorma i pomoćnicima direktora uprava i načelnika službi.

Medju odgovornim osobama u lokalnim samoupravama protiv kojih su podneti zahtevi za prekršajne postupke su gradonačelnici, predsednici opština, načelnici uprava, sekretari sekretarijata i direktori predškolskih ustanova, a u javnim preduzećima prijave su podnete protiv direktora, zamenika direktora, rukovodioca finansijskih službi i komisija.

U Nacionalnoj službi za zapošljavanje podnet je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv predjašnjeg i sadašnjeg direktora i zamenika direktora, a u Fondu za razvoj podneta je prijava za privredni prestup i zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv predjašnjeg i sadašnjeg direktora, objavila je DRI.

izvor: beta

Komentari (1)Add Comment
0
Punom parom
napisao Miki, February 18, 2012

Napišite komentar

busy
Napisao Administrator

Pažnja, otvara u novom prozoru. PDFŠtampaEl. pošta

Traži

Prijatelji sajta

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Posete:

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas61
mod_vvisit_counterJuče258
mod_vvisit_counterOve nedelje599
mod_vvisit_counterPoslednje nedelje2050
mod_vvisit_counterOvaj mesec319
mod_vvisit_counterPoslednji mesec9600
mod_vvisit_counterUKUPNO502921

RSS Feed

Vremenska prognoza

:: Error ::
Error Description:

Error number 7: Tag mismatch while retrieving Daily Forecasts

Prijava